Klosterparken.

Klosterparken.

Enhedslisten Kalundborg har sendt to klager til Ankestyrelser i forbindelse byggeriet i Klosterparken:

  • Den ene klage omhandler den meget lukkede proces.
  • Den anden klage omhandler det der er sket bag de lukkede døre efter Kommunalbestyrelsen har vedtaget de overordnede rammer.

Lidt om forløbet:

Den 18. maj 2020 fik Kalundborg tilladelse til at sælge flere bygninger i Midtbyen uden udbud. Det er i den forbindelse tankevækkende, at en liberal ledet kommune ønsker at sælge ud af borgernes ejendom uden udbud.

Den 28. oktober 2020 vedtog Kalundborg kommunalbestyrelse en Rammeaftale. Enhedslisten stemte som det eneste parti ikke for denne rammeaftale. I Rammeaftalen blev det besluttet, at Kaalundkloster, et areal nord for Kaalundkloster (størrelsen på arealet var ikke nævnt), Klostertorvet, Jobcentret, Torvet 3A (det gl. rådhus), arresten samt dele af ruinområdet kan sælges til AP Ejendomme A/S.

Klostertorvet er pludselig kommet med i beslutningen på trods af at det ikke er nævnt i tilladelsen fra Ankestyrelsen af 18. maj 2020.

Den 6. november 2020 skriver chefjuristen til Ankestyrelsen og anmoder om at kommunen får tilladelse til at udvide projektarealet med yderligere 6000 m2 samt at tilføje et bagvedliggende areal på cirka 4000 m2 og tilføjer: ”Det har vist sig at flere af de ejendomme der er omfattet af projektet og den oprindelige ansøgning til Ankestyrelsen vil blive bliver betydelige dyrere at omdanne til boliger end først antaget. Det skyldes den høje grad af bevaringsværdighed i bygningsmassen og at der er tale om ældre bygninger med en lavere eksisterende moderniserings grad end forventet.” Er disse oplysninger fremkommet mellem den 28. oktober og den 6. november 2020?

Den 9/4 2021 anmoder kommunen nu om en forøgelse af arealet i forhold til den foreliggende tilladelse på 10.802 m2 med cirka 16.163 m2 til i alt cirka 26.965 m2.

Meget af ovenstående er foregået uden om Kommunalbestyrelsen!

De 2 klager kan fås ved henvendelse til Niels Erik Danielsen: [email protected]