Enhedslisten om situationen i Gaza

Udtalelse fra  Årsmøde i Enhedslisten i Kalundborg d. 27. februar 2024

VÅBENHVILE NU!

Enhedslisten tager klart afstand fra drab, overfald på og overgreb mod civile – uanset hvilke begrundelser man kan finde på for at retfærdiggøre sine handlinger.

Derfor tager vi klart afstand fra Hamas angreb på Israel den 7. oktober 2023, ligesom vi tager klart afstand fra Israels mangeårige overgreb og drab i de besatte områder på Vestbredden og Gaza og de aktuelle massive bombninger med drab på civile i Gaza, ødelæggelse af livsvigtig infrastruktur, samt blokaden af humanitær bistand.

Israels drab på kvinder og børn, læger, journalister og nødhjælpsarbejdere mener vi er en krigsforbrydelse, der må mødes af den strengeste fordømmelse og modstand fra omverdenen.

Israels bombninger i Gaza er ikke til nogens fordel og slet ikke til Israels fordel. Gazas børn vil se hadefuldt på Israel og desværre vil nogle muligvis omsætte dette had til terror.

UNICEF rapporterer, at 17.000 børn i Gaza – heraf tusinder af sårede og lemlæstede børn – er uledsagede, fordi deres forældre er blevet dræbt, eller de er blevet adskilt fra deres forældre. Omkring 30.000 civile i Gaza er blevet dræbt heraf mindst en tredjedel børn. De overlevende er dybt traumatiserede.

Vi opfordrer til våbenhvile nu, som udgangspunkt for en fredsslutning. Alt andet er en destabilisering af regionen med fare for en større krig der kan brede sig til 3. verdenskrig.