Flere lærerpladser til de unge...

FLERE LÆREPLADSER

På nuværende tidspunkt leder 130 unge i Kalundborg kommune forgæves efter en læreplads oplyser 3F. Og i hele Danmark er der ikke mindre end 12.000 unge, der leder efter en læreplads.

Det er ikke rimeligt at der ikke kan skaffes flere lærerpladser specielt når erhvervslivet har så stort et behov for faglært arbejdskraft. Erhvervslivet har dog selv et ansvar for den situation de står i. Men politikerne og arbejdsgiverne viser ikke ansvar når så mange unge står i ventekøen til en læreplads. Beregninger viser, at vi i Danmark vil mangle op imod 70.000 faglærte om 8 år.

Vi frygter at vi kommer til at sakke bagud i udviklingen. 3F har lanceret kampagnen "Lærlingeløftet", for at sikre flere lærepladser til vores unge. Næsten 30.000 danskere – heraf mange i Kalundborg – har allerede taget stilling på lærlingeløftet.dk, det bør du også gøre.

Niels Erik Danielsen, Kommunalbestyrelsesmedlem, Enhedslisten